Ekonomihögskolan

Idag är innovativa idéer, långsiktiga lösningar och hållbarhet viktiga frågor för din framtida karriär. Arbetsmarknaden är bred och ekonomer och systemvetare från Lund har hela världen som arbetsfält. Vi förbereder dig på skarpa lägen ute i olika positioner i näringsliv, företag och organisationer.

Program

Economy and Society-
kandidatprogram
(undervisning på engelska)

180 HP

Systemvetenskapliga
kandidatprogrammet

180 HP

Ekonomie kandidatprogrammet

180 HP

International Business-

kandidatprogram
(undervisning på engelska)

180 HP

Huvudområden/ämnen

Ekonomisk historia

Informatik

Företagsekonomi

Nationalekonomi

Handelsrätt

Statistik

FINANSUTBILDNING I VÄRLDSKLASS


På Ekonomihögskolan i Lund får du en utmanande och användbar utbildning med gott rykte. Visste du att vårt magisterprogram i finans rankas som ett av de femtio bästa finansprogrammen i världen av Financial Times? Den internationella finanstidningen frågar studenter som tog examen för tre år sedan om vad utbildningen gett dem, hur deras karriär har tagit fart, vad de tjänar, hur mycket de upplever att de fått tillbaka för sin utbildning och hur nöjda de är med de mål de nått hittills. Rankningen är öppen för finansmasterprogram över hela världen.För dig som vill ha internationella erfarenheter

På Ekonomihögskolan talas det lika mycket engelska som svenska. Vi erbjuder sjutton program på kandidat- och masternivå, varav femton ges helt på engelska. Utöver de exceptionellt goda möjligheterna att åka på utbyte på grundnivå så kan nu även flertalet masterprogramstudenter lägga till en extra termin till sina studier för ett utbyte. Det här kallar vi för ”International Master Class”.


Studentkåren Lundaekonomerna har mer än 300 aktiva medlemmar i 28 olika utskott, och organisationsspråk är naturligtvis engelska. Antalet internationella studenter som engagerar sig ökar stadigt, och kåren jobbar för att skapa gemenskap, arrangera sociala evenemang, bevaka utbildningen och ge möjligheter att knyta kontakt med framtida arbetsgivare.


Studentföreningen LINC drivs av och för studenter med sikte på en karriär i finansbranschen. LINC erbjuder allt ifrån kurser, internships, workshops och mentorskapsprogram till forum på plats i Lund när internationella finansfirmor deltar för att rekrytera. De arrangerar också resor till London, Stockholm och Köpenhamn för att besöka världens ledande finansbolag.

Ekonomi är ett ämne som genomsyrar vår vardag

Företag, organisationer, myndigheter och samhället i stort påverkas av frågor som rör ekonomi:

Globaliseringens effekt på välfärden. Börsens upp- och nedgång. Varför det blir finansiell turbulens. Hur bra ett affärssystem fungerar, eller en social sajt. Hur man häver långvarig fattigdom. Att sätta rätt pris och utveckla ett lönsamt företag. Hur man blir en framgångsrik chef. Affärsänglar och hobbyinvesterare. Företagens sociala ansvar. Hur man tar tillvara på goda idéer och gör företag av dem.


Hos oss kan du läsa om du är intresserad av att arbeta bland annat som:
- Affärsutvecklare

- Aktiemäklare

- Controller

- Entreprenör

- Finansanalytiker

- IT-konsult

- Marknadsanalytiker

- Managementkonsult

- Marknadsförare

- Projektledare

- Revisor

- Statistiker

- Systemvetare

- Utredare

FRÅN STUDENTLIV TILL ARBETSLIV

Att söka jobb, nätverka och gå på arbetsintervjuer kan vara en utmaning. På Karriärcenter, som är en resurs för Ekonomihögskolans studenter, möter du Stina Vikingson, Pernilla Thellmark och Anna Månsson.

– Hos oss på Karriärcenter kan du få hjälp med CV och personligt brev, karriärrådgivning och intervjuträning. Du får också tillgång till vår karriärportal MyCareer som är full av jobb, praktikplatser och traineeplatser – både nationellt och interna­tionellt. Vi har även internships och anordnar karriärseminarier, uppger Anna Månsson.