Allt som allt ett universitet i världsklass!

Lunds universitet strävar efter att vara ett universitet som förstår, förklarar och förbättrar vår värld och människors villkor. Universitetet rankas som ett av världens främsta lärosäten, och är populärt bland svenska gymnasieungdomar.

BLAND DE STÖRSTA I NORDEN

Vi utbildar och forskar inom teknik, naturvetenskap, juridik, samhällsvetenskap, ekonomi, medicin, humaniora, teologi, konst, musik och teater. I 350 år har universitetet varit i ständig utveckling – idag i högre grad än någonsin. Med våra 40 000 studenter och 8160 anställda är vi nu ett av Nordens största universitet med campus i Lund, Helsingborg och Malmö.

ETT BRETT OCH SPETSIGT UTBUD

Vid Lunds universitet kan du välja mellan 270 utbildningsprogram och 1380 fristående kurser på olika nivåer, inom ett hundratal olika ämnen. Universitetet har dessutom Skandinaviens bredaste utbildningsutbud på engelska. Detta ger dig stora möjligheter att kombinera ämnen och skapa dig en unik examen.

“Det bästa med Lund är den studentvänliga atmosfären! Det är en stad som influeras av universitet, och universitets byggnader finns utspridda lite varstans. Som student känner man verkligen att man pluggar i en genuin universitetsstad."

Gustav, läser till civilingenjör i industriell ekonomi

STUDENTERNAS STAD

Lund är Sveriges mesta studentstad med sitt unika studentliv, universitetets tydliga närvaro i stadsbilden och den kreativa miljön. I Lund är det dessutom cykelavstånd till allt!


LANDETS MEST INTERNATIONELLA UNIVERSITET

Vi är ett internationellt universitet och attraherar flest internationella studenter i Sverige. Många lundastudenter läser också en del av sin utbildning utomlands och kan välja mellan utbyten i mer än 70 länder.

ESS OCH MAX-IV

Två nationellt ledande forskningsanläggningar finns i Lund. MAX IV-laboratoriet är den ledande synkrotronljusanläggningen i världen. Intill byggs den europeiska forskningsanläggningen ESS, som kommer att ha världens mest kraftfulla neutronkälla när den öppnar för forskning 2023.


INVESTERA I FRAMTIDEN

Att studera vid Lunds universitet är en berikande upplevelse som gör att du växer som människa, får vänner, kunskaper och kontakter för livet. Vi är stolta över våra studenter och vill ge dig de allra bästa förutsättningarna för framgångsrika studier. Med vårt sigill på ditt examensbevis ligger hela världens arbetsmarknad öppen!

“En plats för dig som vill ha allt! Att studera vid Lunds universitet öppnar för så otroligt många möjligheter, både socialt och karriärmässigt.”

Henrik, läser juristprogrammet

Varför just Lunds universitet?

Ett av Europas främsta universitet med världsledande forskning.

Unik studentstad med ett fantastiskt studentliv.

270 program och 1380 fristående kurser att välja mellan.

Våra lärare är framstående forskare.

Service och stöd under hela studietiden.

Utbytesavtal med ca 500 universitet i över 70 länder.

Mötesplats för studenter från hela världen.

26 bibliotek – en guldgruva.

Studentnationer som erbjuder gemenskap och aktiviteter.

Vart fjärde år är det Lundakarneval!