Ekonomi­högskolan

Idag är innovativa idéer, långsiktiga lösningar och hållbarhet viktiga frågor för din framtida karriär. Arbetsmarknaden är bred och ekonomer och systemvetare från Lund har hela världen som arbetsfält. Vi förbereder dig på skarpa lägen ute i olika positioner i näringsliv, företag och organisationer.

Program

Economy and Society-
kandidatprogram
(undervisning på engelska)

180 HP

Ekonomie kandidatprogrammet

180 HP

International Business-

kandidatprogram
(undervisning på engelska)

180 HP

Systemvetenskapliga
kandidatprogrammet

180 HP

Huvudområden/ämnen

Ekonomisk historia

Företagsekonomi

Handelsrätt

Informatik

Nationalekonomi

Statistik

UTBILDNING I VÄRLDSKLASS

På Ekonomihögskolan i Lund får du en utmanande och användbar utbildning med gott rykte. Under 2020 kvalade Ekonomihögskolan in på ”Financial Times European Business Schools 2020 ranking” för första gången. I stark konkurrens rankas nu skolan som nummer 75 i Europa. Master's in Finance rankas på plats 37 i världen och Master's in International Strategic Management rankas som nummer 77 i världen av Financial Times 2021.

Från studentliv till arbetsliv

Att söka jobb, nätverka och gå på arbetsintervjuer kan vara en utmaning. På Karriärcenter, som är en resurs för Ekonomihögskolans studenter, möter du Stina Vikingson och Pernilla Thellmark.

– Hos oss på Karriärcenter kan du få hjälp med CV och personligt brev, karriärrådgivning och intervjuträning. Du får också tillgång till vår karriärportal MyCareer som är full av jobb, praktikplatser och traineeplatser – både nationellt och internationellt. Vi har även internships och anordnar karriärseminarier, säger Stina Vikingson

EKONOMI ÄR ETT ÄMNE SOM GENOMSYRAR VÅR VARDAG

Hos oss kan du läsa om du är intresserad av att arbeta bland annat som:

Företag, organisationer, myndigheter och samhället i stort påverkas av frågor som rör ekonomi:

Globaliseringens effekt på välfärden. Börsens upp och nedgång. Varför det blir finansiell turbulens. Hur bra ett affärssystem fungerar, eller en social sajt. Hur man häver långvarig fattigdom. Att sätta rätt pris och utveckla ett lönsamt företag. Hur man blir en framgångsrik chef. Affärsänglar och hobbyinvesterare. Företagens sociala ansvar. Hur man tar tillvara på goda idéer och gör företag av dem.

- Affärsutvecklare - Aktiemäklare - Controller - Compliance officer - Dataskyddsombud - Entreprenör - Finansanalytiker - IT-konsult - Managementkonsult

- Marknadsanalytiker - Marknadsförare - Paralegal - Projektledare - Revisor - Statistiker - Systemvetare - Utredare - Upphandlare

MÖT VÅRA STUDENTER!

På Ekonomihögskolan talas det lika mycket engelska som svenska. Vi erbjuder arton program på kandidat- och mastersnivå, varav sexton ges helt på engelska. Du kan kontakta studenter på samtliga program genom plattformen Unibuddy. De delar gärna med sig av sina tips och erfarenheter!

ENGAGERA DIG!

Studentkåren Lundaekonomerna har mer än 300 aktiva medlemmar i 26 olika utskott, och organisationsspråk är naturligtvis engelska. Antalet internationella studenter som engagerar sig ökar stadigt, och kåren jobbar för att skapa gemenskap, arrangera sociala evenemang, bevaka utbildningen och ge möjligheter att knyta kontakt med framtida arbetsgivare. Studentföreningen LINC drivs av och för studenter med sikte på en karriär i finansbranschen. LINC erbjuder allt ifrån kurser, internships, workshops och mentorskapsprogram till forum på plats i Lund när internationella finansfirmor deltar för att rekrytera. De arrangerar också resor till London, Stockholm och Köpenhamn för att besöka världens ledande finansbolag.

VISSTE DU ATT...

Ekonomihögskolan är ackrediterad av EQUIS, AACSB och AMBA och är därmed en av drygt 100 handelshögskolor i världen som är, vad man kallar, ”Triple Crown-ackrediterad”.