Du kan också bli en Lundastudent!

Ett studentliv för alla!

Lunds unika studentliv är en av förklaringarna till att nya studenter vallfärdar till Lund varje termin. Studentlivet ger många intressanta erfarenheter och möjligheter att utvecklas även utanför föreläsningssalarna. För att kunna ta del av allt spännande som händer behöver du vara medlem i Studentlund, Teknologkåren eller Smålands nation. De har alla en mängd aktiviteter att engagera sig i.

STUDENTLUND

Studentlund är ett samarbete mellan många nationer, kårer och Akademiska Föreningen (AF). Medlemskapet ger dig tillgång till billiga bostäder, god mat, nattklubbar, intressanta föredrag, utbildningsbevakning, scenuppsättningar, mängder av stipendier och studentrabatter och mycket mer. När du har blivit antagen som student vid Lunds universitet kan du bli medlem genom att gå in på www.studentlund.se och registrera dig.

AKADEMISKA FÖRENINGEN – MÖTESPLATSEN

Vill du ägna dig åt ett specialintresse, ha roligt och få många nya vänner? Då ska du gå med i något av Akademiska Föreningens utskott.

NATIONERNA – ETT SOCIALT NAV

Vid Lunds universitet finns 13 nationer. De äldsta bildades bara några år efter det universitetet grundades. Pubar, nattklubbar, lunchservering, idrottsverksamhet, körsång och spex är olika aktiviteter på nationerna. Ett sätt att delta i nationslivet är att arbeta ideellt.

SPEXARNAS STAD

Ingenstans spexas det så mycket och av så många som i Lund. Spexen har en lång historia i Lund och numera finns det många olika spex att välja mellan. Du behöver inte stå på scenen, utan du kan välja att vara med i utskotten som syr, sminkar, målar och bygger dekor, jobbar med PR och program eller utgör spexets orkester

CAMPUS HELSINGBORG

Som student vid Campus Helsingborg kan du ta del av ett stort studentliv, om du vill. Den största studentföreningen Stampus ordnar många aktiviteter, allt ifrån torsdagspub till sportaktiviteter och driver också studentradion.