Träffa oss

Möt våra studenter på mässor, event & sociala medier. Vill du besöka Lunds universitet är du välkommen till Öppet hus i mars och där få goda tips och råd om att välja studier. I bloggen Lundastudent, på Snapchat och på Instagram är du välkommen att ställa frågor till våra studenter.

BESÖK MÄSSOR OCH ÖPPET HUS

Du kan passa på att träffa våra studenter och studievägledare när vi är ute och besöker gymnasieskolor och utbildningsmässor.

Du hittar oss på digitala Saco Studentmässa. Den 1-3 december 2021 och den 15-16 mars 2022 är mässan bemannad med studievägledare och studenter. Där emellan är mässan öppen, men obemannad.

Den 12 mars 2022 bjuder vi in till Öppet hus i Lund.

MÖT VÅRA STUDENTER PÅ SOCIALA MEDIER

Här möter du studenternas egna bilder och ord. Du är välkommen att ställa frågor till studenterna på Snapchat, Instagram och i bloggen.

image

Snapchat

Följ oss på Snapchat genom att lägga till "Lundastudent". Hur är det egentligen att plugga i Lund? Följ med våra studenter, via Snapchat, och få en inblick i hur deras studentliv ser ut. Ställ frågor om du vill.

image

Instagram

Följ oss på Instagram: lundsuniversitet

Våra studenter fixar både klassiska snygg-bilder i flödet och intressanta och roliga stories. Ställ frågor om du vill.

image

Bloggen

Läs bloggen Lundastudent där våra studenter delar med sig av sin vardag som lundastudent. Sök bland blogginlägg och hitta en hel massa nyttig läsning om hur det exempelvis är att komma som ny student till Lund. Ställ frågor om du vill.

image

Youtube

Youtube kan du få svar på många av dina frågor som gäller studentliv, boende, skillnad mellan gymnasiet och universitetet med mera.

image

Podcast

Studentpodden Lundastudent ställer praktiska frågor: hur är det att plugga utomlands och hur väljer du rätt utbildning, hur går studentekonomin ihop och vad är en tenta? Luta dig tillbaka och lyssna.

PRATA MED EN STUDIEVÄGLEDARE

Våra allmänna studie- och karriärvägledare finns för dig som behöver vägledning och information både inför och under högskolestudierna.

Vi har även ämnesinriktade studievägledare på våra institutioner. Det finns oftast en studievägledare angiven på presentationssidan för en utbildning, på universitetets hemsida.